Shiatsu stoelmassage

 

Shiatsu stoelmassage is een 15 minuten durende massage die gegeven wordt op een speciaal hiervoor ontwikkelde comfortabele stoel. Het gaat over de kleding heen. Er wordt geen olie bij gebruikt.

Het is een drukpuntmassage, gebaseerd op de traditionele Japanse technieken. Hoofd, nek, schouders, armen, handen, heupen en rug worden behandeld.

Wat is het effect?

  • De bloedcirculatie wordt bevorderd; de afvoer van afvalstoffen en de aanvoer van voedingsstoffen verbeteren. Een goede circulatie bevordert het zelfgenezend vermogen van het lichaam.

  • Het bewustzijn van het eigen lichaam wordt verbeterd. Daardoor worden ook signalen van het lichaam zoals nekklachten, hoofdpijn, vermoeidheid, spanning eerder opgemerkt. Hierdoor kan beter worden voorkomen dat ze zich ontwikkelen tot ernstige of chronische klachten.

  • Na de massage voelt men zich ontspannen maar ook energiek en alert.

  • Stressverschijnselen kunnen verminderen.

  • Door de bewustwording van de werkhouding en eventuele overbelasting kunnen voorzieningen zoals kantoormeubilair, ontspanningsprogramma’s op de computer, beter gebruikt worden.

De massage werkt preventief: De massage is niet bedoeld als therapie of behandeling van een medische klacht. Wel kan de massage het ontstaan van klachten  voorkomen. Denk bijvoorbeeld aan RSI, of CANS.

Verder kan de massage het ziekteverzuim terugdringen.

Hoe vaak?

Wekelijks of een keer in twee weken bevordert het effect.

Hiernaast kan stoelmassage ook worden ingezet bij een eenmalige gebeurtenis; een feest, presentatie, beurs, etc.